Badkamer met douche en vloer in rivierkeien

 

INFO

In deze badkamer werd gekozen om zowel de douche als de vloer te bekleden met ronde marmeren rivierkeien. Op de vloer geeft dit een zeer aangenaam masserend effect en na enige tijd bekomt de vloer een zeer mooie gepolijste schijn.

De rivierkeien werden ingevoegd met speciaal voegsel voor zeer brede voegen zodat dit niet gaat barsten. Het geheel oogt zeer rust­gevend en roept vakantie­stemming op.

 

Badkamer met houten vloer en mozaïekafwerking

 

INFO

Om de authenticiteit van deze bad­kamer te bewaren werd gekozen om de houten planken vloer te houden en opnieuw te schilderen. Verder werd de vol­ledige badkamer gerenoveerd. De wanden werden in water­werende gyproc geplaatst.

Rond het hang­toilet en het vrij­staande bad werd mozaïek van ge­trommelde zwarte marmer geplaatst. Deze werd wit in­gevoegd om een optimaal effect te bekomen.

 

Badkamer met keramische tegelvloer en glasmozaïek

 

INFO

Laminaat leggen in een badkamer is geen goed idee, tenzij u kiest voor de speciale water­bestendige soorten. Maar het kan ook anders: in deze badkamer werd een tegel­vloer geplaatst met laminaat­look. Het ziet eruit als hout maar eigenlijk is het een vol­keramische tegel.

Verder werd er een band van glas­mozaiek aange­bracht om de verder wit betegelde muren te 'breken'.

 

Badkamer met systeemplafond en doorstromer

 

INFO

Vaak wordt er in een badkamer gekozen voor een verlaagd plafond in gyproc met inbouw­spots. Er bestaat echter ook een water­vast systeem­plafond in laminaat waar­door er geen schilder­werken nodig zijn en het plafond toch zeer proper afgewerkt is.

Er was ook geen andere mogelijk­heid dan de warm­water­voorziening in de badkamer zelf te plaatsen. Dit is echter een gesloten toestel waarbij verbrandings­lucht van buitenaf wordt aan­gezogen zodat er geen kans is op gevaar­lijke situaties.

 

Badkamer Provençaalse stijl

 

INFO

Hier is er een opstel­ling waar gedoucht kan worden in het bad. De douche­wand werd afgewerkt met vlakke rivier­keien. Ook hier was aange­past voegsel nodig. De overige muren en vloer werden betegeld met een natuur­stenen travertin­tegeltje van 10x10 cm. Op vakantie in je badkamer!

 

Designbadkamer met muurtegels en regendouche

 

INFO

Het is op foto niet heel duide­lijk te zien, maar hier werden de muren betegeld met een tegel van 100x60cm met voeg van 2mm, zodat je een heel strak effect krijgt. Het bad is voorzien van inge­bouwd kraan­werk met vulling via de over­loop van het bad. De vloer­tegels zijn 60x60 met een beton­look.

Naast de badkamer bevindt zich de douche met vier zij­sproeiers, hoofd­douche en hand­douche. In de douche werd ook een zelf­regelende ventilator geplaatst die rea­geert op aan­wezigheid van vochtige lucht (hygrostatisch).

 

Inloopdouche met muurtegels

 

INFO

Het prototype inloop­douche: een douche­goot, glazen wanden om de ruimte zo groot mogelijk te houden en een vloer­tegel van 60x60 die netjes door­loopt tot in de douche.

Hier wordt altijd naar gestreefd maar dit is niet altijd mogelijk wegens de inbouw­diepte van de goot, de plaats van de afvoer en de geringe hoeveel­heid chape die er bij renovaties vaak is. Indien dit niet mogelijk is zoeken we steeds naar een andere oplossing.

 

Inloopdouche met acrylwanden

 

INFO

Een zeer nette, moderne en onderhouds­vriendelijke methode om een douche te renoveren: het plaatsen van acryl kunststof platen tegen de bestaande muren. Al het leiding­werk wordt verlegd, de douche­bak wordt geplaatst en waar nodig wordt er bij­bezet. Dan worden de platen geplaatst en uw douche is gerenoveerd!

 

Badkamer met douche met steentapijt

 

INFO

In samenwerking met twee externe firma's werd hier in de bad­kamer een steen­tapijt geplaatst dat door­loopt in de inloop­douche. De douche­wanden werden voor­zien van geharde glazen platen met een witte achter­laag. 100% water­dicht en zeer onderhouds­vriendelijk.

 

Condensatieketel met vloerverwarming

 

INFO

Wij plaatsen ook condensatie­ketels op aard­gas: met vloer­verwarming, radiatoren of con­vectoren. Keuringen en onder­houd gebeuren via externe firma's.